Skip to main content

Inspiration med Vogue Scandinavia

Idag hade jag med en liten present till kollegorna på Odd. Vi jobbar vidare med spåret kring kreativitet och inspiration. Och den blev ett bra intro till dagens möte om detta.

I våras delade jag en artikel med dem där man fick ta del av processen kring att ta fram förpackningen till den nya tidningen; Vogue Scandinavia. Stora Enso fick uppdraget att ta fram en fullt klimatkompenserad förpackning som skulle ersätta plasten runt tidningen. De tog då fram dessa snygga kartonger, en ny färg för varje utgåva. Så snyggt gjort! Känns verkligen mer lyxigt än med plast runt. Första numret släpptes förra månaden och jag köpte då på mig ett ex till alla på kontoret.

Så i eftermiddag efter jobbet, när alla andra i familjen var upptagna på sina håll tog jag mig en iskall Cola zero och öppnade min egen. Läste, njöt av fredagseftermiddagen och tog in en massa inspiration. Jag älskar tidningsmagasin. Och jag tänker direkt på filmen Djävulen bär Prada 🙂

Ett så snyggt magasin med fullt fokus på hållbarhet in i minsta detalj. Typsnittet ovan är speciellt framtaget till Vogue Scandinavia. Inspirationen till det och formerna på omslaget kommer från svenska konstnären Hilma af Klint, som levde i slutet på 1800-talet.

Man kan hitta inspiration på många sätt, detta är ett av mina. Och jag tror kollegorna uppskattade den också 🙂