Skip to main content

En lugn och mysig men annorlunda jul

Så blev det jul igen, på slutet går det alltid så fort. Efter att ha varit sjuka i mitten på december försvann mycket tid då vi skulle förberett saker men det blev bra ändå. Vi har haft mysiga julveckor men visst var den annorlunda… mamma saknades. Hennes bästa högtid och hon är inte hos oss, däremot var hon absolut med oss, i våra tankar och i våra hjärtan. Vi hämtade hit pappa så han kunde fira med oss och inte behöva sitta själv på kvällarna över julen. Det var verkligen mysigt att ha honom här och barnen älskade det. Allt föll väl ut med klappar, mat och vi har haft möjligheten att bara släppa alla måsten för en stund.

Att vakna upp på julaftonsmorgon till ett tisslande och tasslande med strumpepaketen… 🖤

Dags för julfrukosten! Jag gör egen risgrynsgröt i ugnen, det doftar ljuvligt i hela huset. Skinkan gjorde jag och pappa dagen innan så självklart blev det en bit på mackan till frukost.

Vädret var helt magiskt. Snön låg inte kvar men det var frost och sol. Efter frukost blev det som alltid en promenad i skogen.

Någon vänlig själ hade hängt upp äpplen till djuren. Så vackert!

Det här är mina killar 🖤

Efter promenaden blev det spel.

Sen var det dags att piffa till oss lite. Temat blev guld och grönt på smycken och naglar. Detta är smycken som betyder lite extra mycket, som jag ärvt eller fått i present. De passar jag ofta på att använda vid högtider. Jag har en liknande uppsättning i silver också, med smycken som betyder lite extra.

Det blev mammas halsband bland annat, som jag alltid minns att hon bar. Det tjocka guldarmbandet är efter en vän som var som min farmor, en ring från studenten som jag fick av mamma och pappa osv. Jag gillar smycken med en story bakom och speciellt om man ärvt dem, känns som att personen är med mig då.

Sen var det dags för julmat, inget stort julbord utan bara det vi gillar bäst.

Därefter blev det så klart Kalle anka och julklappsutdelning. Jag fick ett par trådlösa lurar (on-ear), schampo/hårmask/balsam från Daviness (såå bra!), ett överkast, ett halsband, muminmugg och muminhandduk, ljuslykta, ny laddare för både klockan och telefonen (sån man bara lägger grejerna på så laddas de), tanrevel… kanske glömmer något nu men oj så mycket fint 😍

Bästa klappen var nog ändå en nöjd familj och att vi kunde fira julen friska.

På juldagen bar det av till Henriks mamma för att fira med hans syskon och familjer och annandagen träffades vi på min sida hemma hos pappa. En massa god mat och härligt sällskap!

Men nu är julen över för denna gång och vi laddar för ett nytt år. God jul och gott nytt år! 🎆

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *