Skip to main content

En vecka på Västkusten

Veckan efter midsommar drog vi iväg till Västkusten. Vi hyrde en stuga på Tanumstrand, precis utanför Grebbestad. Här finns ett fint spa-hotell där de även byggt upp en liten stugby på klipporna, mitt emot hotellet. Hotelldelen och stugbyn binds ihop med en brygga. Hög mysfaktor och jag kan tänka mig att det är nice att åka hit på hösten och bo på hotellet och använda deras spa mer. Denna gång hyrde vi en stuga och den låg ca 2 m från havet. Barnen fiskade makrill och krabbor i mängder, perfekt när det fanns precis utanför stugan. Vi kunde sitta på altanen och bara njuta.


Det här åt jag en hel del av, bara jag som äter det i familjen. Barnen frös in huvudena och använde dem under hela veckan till krabbfisket.


Såå rogivande med denna utsikt över havet. Vi hade superfint väder, något mulet en dag eller två.


Där fanns en pizzeria vid hotellet. Svindyra men goda pizzor! Annars lagade vi främst mat själva i stugan. En kväll gick vi in till Grebbestad och åt vid hamnen där. En annan kväll hämtade vi pizzor och åt på altanen vid stugan.


Minigolf och glass 🙂


Jag satte klockan på 06.00 och gick upp och jobbade och njöt av utsikten. När de andra vaknade till blev det frukost.


Köttebullemacka vid havet, perfekt tyckte Malte 🙂


Makrillsfiske i full gång.


Här är vi på Tjurpannans naturreservat. Det blev en rejäl runda med en hel del klättring, men det hindrar inte killarna. De älskar det! Vi köpte med bullar och frallor från ett lokalt bageri. Viktigt att fylla på med energi.


Såå vackert!


Här mådde jag så gott!


Sverige spelade match i EM en av kvällarna och jag njöt av en kaffe samt utsikten mot båtarna.


Svanfamiljen kom direkt när Malte fiskade krabbor.


Bada och snorkla!

Utöver detta så besökte vi Nordens Ark, en djurpark med fokus på svenska djur men även några leoparder, tigrar mm. Vi besökte även Havets hus, häftiga fiskar från havet på Västkusten. En dag badade vi även i hotellets familjebad där de hade bubbelpool, vanliga pooler inne och ute samt en vattenrutschbana.

Vi kan inte säga annat än att vi är mycket nöjda med dagarna här. Och nu har vi större delen av semestern kvar. Först en jobbvecka, sen är vi lediga igen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *