Skip to main content

Få kreativiteten och inspirationen att flöda utan att du eller den tar slut

Förra fredagen begav vi oss, hela team Odd, till Asa Herrgård för att ha en liten kick-off. En hel dag i denna underbara miljö för att inspireras och få bra verktyg att använda i både vardagen och i jobbet.

Till vår hjälp hade vi fantastiska Tina från Shine by Thomasine. Hon höll i dagen och har så mycket kloka tankar och erfarenheter att dela med sig av. Att arbeta kreativt är speciellt. Att dag ut och dag in prestera i färg, form, design, copy, foto… kreativa projekt där vi ska göra kunden nöjd men också oss själva. Rätt snabbt behöver man vänja sig vid att ta kritik från kunderna men kanske också kollegor och sin chef. Att snabbt kunna tänka om, hitta nya vinklar och idéer. Självklart ska kunden vara nöjd, det är hen som ska använda det vi skapar. Samtidigt vill vi få in det vi av erfarenhet vet blir bra för kunden och för att hålla motivationen uppe är det viktigt att vi själva också är nöjda och fortsätter utmanas.

Tina bad mig köra ett intro där jag kort berättade hur jag lyckats hålla motivationen och passionen för mitt jobb igång under alla dessa (20!?) år. Och för min del handlar det främst om två saker. Den ena är kunskap. Jag törstar konstant efter att lära mig nya saker, anamma nya trender och hitta andra människor och företag att inspireras av. Så jag följer mängder med poddar, bloggar, vloggar och läser tidningar, böcker och följer många mailutskick och personer i sociala medier. Jag tror det är enormt viktigt att hela tiden hitta sådant som inspirerar, lära sig nya saker och testa. Man har ett stort egenansvar för sin egen utveckling.

Den andra delen som motiverar mig handlar om miljön, att sitta i en kreativ miljö och jobba har alltid varit viktigt och inspirerat mig. Odds kontor är en stor del i företagets varumärke men även för mig som individ. Att nu även höra hur den inspirerar mina kollegor värmer verkligen i hjärtat.

Sen följde föreläsning av Tina med flera olika typer av övningar. Vi fick med oss flera verktyg för att kunna hitta vad vi behöver fylla på med för att kreativiteten och vi själva inte ska ta slut. Vad sprider vi runt om oss hemma och på jobbet? Vad tar vi med oss till jobbet och hem? Att bli medvetna för att kunna förändra och förbättra.

Det var strålande sol och varmt ute så det blev lunch i det härliga vädret och en promenad tillsammans.

Under eftermiddagen följde fler övningar och diskussioner. Jag är så stolt över mina kollegor, så kloka och fina. Vi avslutade med en övning där vi skulle skapa en egen skrivbordsbild till datorn med allt som inspirerar oss. Det är det första vi ser när vi startar våra datorer på morgonen, en bra plats för inspiration.

Det blev en härlig dag och lite senare på eftermiddagen bar det hem till Växjö igen och dags för helg! Ett fint avslut på veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *