Skip to main content

Hemmafixade naglar med gellack

Jag har under lång tid gått till en salong för att få naglarna fixade, men inte längre. Med gellack håller naglarna sig fina runt tre veckor och de går inte av lika lätt. Så därför gick jag till salong för att få dem fixade. Men det är alltid lika jobbigt att pressa in besöken i mitt schema, jag har för mycket att göra. Så jag köpte Depends hemmakit med gellack och UV-lampa och jag är supernöjd! Bortsett från borttagningen av det gamla så tar det ca 15 min att göra nya naglar och det finns många färger att välja på. För mig håller de i ca tre veckor sen börjar det bli en utväxt.

När det gäller att ta bort det gamla så använder jag inte kemikalier utan jag filar ner den gamla färgen med en bra nagelfil. Är det en färg som är ljusare än den jag ska ha ovanpå är jag inte så noga med att all färg måste vara borta. Detta är också en vinst i sig då salongerna gärna filar för mycket, nu bestämmer jag själv. Så det här kommer jag fortsättningsvis att göra på egen hand. Billigare, enklare och lika fint resultat.

TIPS! Ett tips om du gör detta hemma är att inte måla hela vägen ner på sidorna, lämna en millimeter ungefär. Färgen flyter gärna ut lite efter du målat och du vill inte att den ska hamna ner i nagelbanden för då kommer det inte att hålla lika bra. Måla hellre ett extra lager med färgen också än att ta för mycket färg på första omgången.

Jag har än så länge gjort naglar i fem omgångar med start-kitet och det är inte slut än.

 

 

 

 

Det pratas om att UV-lamporna togs bort från marknaden för några år sedan då de ansågs farliga. Nu säljs de igen och om det beror på att de förändrats eller reglerna ändrats vet jag ej. Jag tänker att de troligen inte är värre än på salongerna. Sen täcker dessa en mindre del av handen och man har inte inne naglarna lika länge som på salong.

Det blir glittriga gröna naglar till jul. Syns det förresten att jag har en favorittröja som jag myser i hemma?! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *