Skip to main content

Midsommar och fullvaccinerad

Idag är det Midsommardagen och vi tar det lugnt här hemma. Igår var det också lugnt, vi åt en massa gott, spelade spel, hade femkamp och på kvällen blev det film-mys. Nästa vecka åker vi iväg på semester så nu ska det skrivas packlistor och tvättas. Lite jobb får det bli mellan varven med. Tjejerna kommer ta hand om kunderna när jag är iväg, det sköter de strålande bra. Jag kommer behöva ordna lite fakturering och löner under vår resa men det går rätt fort ändå. Att kunna lämna kontor och kunder till mina fina kollegor är avkopplande nog för min del.

Ingen midsommar utan att göra godismidsommarstänger enligt Malte 😉 Så det gjorde vi så klart igår. Ingen bild på killarna däremot, de börjar bli så stora och vill inte alltid vara med på bild, det är bara att acceptera.

Istället för klassisk midsommartårta gjorde jag en Nutellasemifreddo med mängder av jordgubbar på, så god!! Här är receptet om du vill prova, perfekt att göra dagen innan Det är från Jennys matblogg, finns många goda recept där 😉

I veckan tog jag även min andra spruta. Känns lite komiskt ändå att jag, som är rätt skeptisk generellt sett till vaccinering, är den som är först fullt ut vaccinerad av de jag känner i min ålder (som inte jobbar inom sjukvården då). Och med skeptisk menar jag inte att jag är emot, det var exempelvis självklart att mina barn skulle få de vaccin som alla barn får mot mässlingen, stelkramp mfl. De har använts under många många år och är beprövade. När det däremot kommer vaccin som inte hunnit testats lika mycket blir jag skeptisk. Min läkare tyckte bestämt att jag skulle ta vaccinet mot svininfluensan när jag var höggravid med Malte. Jag gjorde inte det för det kände inte bra alls, och det är jag nöjd med i efterhand. Med den pandemi vi har nu så känns läget annorlunda. Vi kommer aldrig bli av med detta om vi inte alla vaccinerar oss. Men det har ändå inte varit självklart, jag har sagt att jag tar det beslutet när det blir min tur. Och när lappen kom i brevlådan att jag tillhörde riskgrupp pga min astma så kändes det ändå rätt att göra det. Lite läskigt men ändå rätt. Efter första sprutan fick jag enormt ont i armen, kunde knappt använda eller lyfta den, men inte mer än så. Efter andra sprutan kände jag lite i armen men inte i närheten lika mycket… möjligen lite trött. Nu är det två dagar sen och jag känner inga biverkningar alls. Så det gick ju bra, skönt att ha det gjort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *