Skip to main content

Pyntar, saknar och myser

Första advent är här. Den första utan mamma. Jag plockar i alla jullådor och inser att majoriteten av allt pynt är från henne. Ett helt hav med känslor kommer över mig och jag gråter hejdlöst men jag får snabbt sansa mig när det plingar på dörren och fyra små glada killar droppar in för att leka med Malte. Livet… jag fortsätter att pynta och minns, saknar och känner en stor sorg för henne, att hon ska missa den högtid hon gillade så mycket. Tårarna kommer och går samtidigt som jag myser av känslan att det snart är jul. Jag verkligen älskar julen och troligen för att jag vuxit upp med massor av pynt, pyssel och värme under denna tid på året. Jag ska fira denna jul för dig mamma och jag ska föra över samma goa känsla till mina två killar.

Igår åkte jag och Leo ner på stan en sväng. Jag ville hitta julböcker till en vägg i vardagsrummet. Jag försöker hålla den väggen lite levande och byter ut efter säsong. Nu vill jag ha böcker om julen. Jag läser inte mycket skönlitterärt men är det någon gång på året jag kan tänkas känna lite ro att läsa så är det nu. Det ökar liksom på julmyset ytterligare en nivå. Jag hittade en del på Akademibokhandeln. Jag verkligen älskar den butiken vi har i centrum. Om jag ska hitta presenter till stora som små så går jag dit. De har så klart mycket böcker och är duktiga på att placera ut dem i butiken men där finns också spel, pyssel, prylar… jag hittar alltid bra grejer där.

Två Harry Potter böcker fick stå på hyllan med, vi kollar just nu igenom alla filmerna (igen! 😉). Sen hittade jag en annan bok av J K Rowling, författaren till Harry Potter. Den heter Julegrisen, den verkar kul! Ska läsa den med Malte tänkte jag.

Det blev även ett stopp på cafét Top Notch där vi köpte med oss deras magiska saffran- och vaniljbullar, såå goda!

Pyntandet och myset fortsätter. Ta hand om dig och hoppas du kan njuta av den kommande tiden, oavsett vad som stressar och eventuellt tynger. Det blir vad vi gör det till 🖤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *